image KEDS njofton për vendet që do të mbesin pa rrymë - Sinjali

KEDS njofton për vendet që do të mbesin pa rrymë

news image

KEDS ka bërë të ditur për punime të domosdoshme në rrjet për siguri të sistemit përgjatë së premtes dhe shtunës.

Si shkak i këtyre punimeve disa zona do të mbesin përkohësisht pa furnizim me energji elektrike.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

01.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Mramor, Slivovë, Brusi, Busi, Zllashë, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i SHMT-ve, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 35/10kV Fushë Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Vragoli (kodi: 15018007) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (nje pjese), Batusa, Henci, Lagja 29 dhe Pompen FAM GAS

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i SHMT-ve, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

Ferizaj

1.

Nga Hani I Elezit 110/6 KV do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Glloboqicë (kodi: 42000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Glloboqica, Rezhacë, Gorancë, Hunel, Meliqt, Bravët, Lagje Kollomoqe, Fabrika Suxhukut, Seqishta, Krivenikë, Gurthyesit Gur i bekuar dhe AKRO.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, riparim i ormanit në TS Goranc, ndërrimi i izolatorëve dhe riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet.

1.

Nga TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Breza (kodi: 40044003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Hotel Breza dhe Junior,Vikendicat,Jazhinca,Sevce,Verbishtica dhe bizniset private

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ëvendësimi i shtyllavetë thyera me të rejat , ndërrimi i përçuesve, izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Caralluka (kodi: 82082001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rr.603 Adem Jashari (një pjesë), rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), rr.606 Pavarësia (1 konsumator), rr.610 Hisni Mazreku (1 konsumator), fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i SHMT-ve, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bistazhini (kodi: 81000005) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Barani (kodi: 53000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i Ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e Ulët, Vranoci i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulet, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjitë dhe Buqani.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm/përforcimi i rrjetit të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rapqa (kodi: 30036009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rapqa e Ulët, Rapqa e Epërme, Fabrika Meka, Brezne, Krsteci Ulët, Krsteci Naltë, Rrenci, Ferma TS- Berham Jonuzi,T S- Qendra Petroll, Buqe, Pllavë dhe TS-Ujësjellësi Brezne.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Malësia e re (kodi: 31000030) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Shpenadia, Caparc, Novake, Velezha, Sërbicë e epërme, Smaqi, Legjenda, Malësia e Re, Trepetica, afariste: Mullini Rexhep Ukaj, Firma Vesel Rexhaj, Fabrika e lëngjeve Novak.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Mitrovicë

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shala (kodi: 70000101) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaqica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja, Selaci

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të dëmtuara dhe izolatorëve.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Rrafshina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stublla (kodi: 61067001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Stublla, Vërbovci, Gërnçari, Podgorci, gurthysi-Misini, gurthysi-Bentakosi i ri, gurthysi- Mogillte, fabrika – Ujësjellësit dhe Godeni.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

02.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 35/10kV Kllokoti (H01) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Lladova (H01) me kod: 610660 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00 deri në ora 18:00.

Vendet: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Cërnicë, Livoç i Ulët (një pjesë), Nasalë dhe Partesh, Çelik (një pjesë), Demiraj, Dunav (një pjesë), Goden (një pjesë), Haxhaj, Lladrovë, Llashticë, Pidiç, Selishtë, Shurdhan, Stançiq, Zhegër, Fabrika e radiatorëve në fshatin Zhegër, Mulliri në fshatin Lladrovë, Burincë (një pjesë), Lipovicë (një pjesë), Llashticë, Muçibabë dhe Pasjan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje totale e nënstacionit.

02.07.2022

Punime në projekte investive

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Budakova (kodi: 32000008) prej orës 09:00-09:50 dhe nga ora 16:30-17:00

Vendet: Pishina Solid, Reqani I, Reqani II, Dragaqina I, Qadraku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiqevci I, Buzhala I, Budakova II dhe Budakova.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Buzhala 1 (kodi: 32000008007) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Buzhala

Arsyeja: Për realizimin e projektit Lot 8 Buzhala 1, lëshimi në punë i trafostacionit të ri.

Gjakovë

1

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunar, rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq.

Arsyeja: Ndërrimi transformatorëve në kuadër të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

02.07.2022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellobrodi (kodi: 30036008) prej ores 12:00 deri në ora 14:30

Vendet: Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Pllajnik, Shajne, Xërxë e Sharrit,Zgatar, Zym i Sharrit; afariste: ILVA” Buqe, Restorant Dasma Zym, TS-IPKO dhe Vala.

Arsyeja: Punët duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV j5 Bardhosh (kodi: 13000001) prej orës 09:00 deri në ora 13:30

Vendet: Një pjesë e fshatit Bardhosh.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin