image Karvanët e shpresës: Ukraina evakuon fëmijët me kancer - VIDEO - Sinjali

Karvanët e shpresës: Ukraina evakuon fëmijët me kancer – VIDEO

news image

Tani kur kemi hyrë në muajin e dytë të luftës në Ukrainë e cila për një muaj e pak ditë mori jetën e mijëra njerëzve të pafajshëm, u shkaktuan dëme të mëdha dhe u detyruan ta lëshojnë vendin e tyre miliona njerëz.

Por këto janë vetëm disa nga sfidat me të cilat përballen populli ukrainas.

Ndër sfidat më të mëdha është rehabilitimi i fëmijëve të cilët janë të prekur nga kanceri. Deri tani shtatë karvane me fëmijë të prekur me kancer, janë larguar nga Ukraina.

Ne duhet ta shpëtojmë jetën e fëmijës sonë”, thotë Ihor, duke mbërthyer fëmijën e tij të vogël, teksa presin një autobus që do t’i marrë ata në Lviv, në perëndim të Ukrainës, për t’i çuar në Poloni, për trajtim jetik kundër kancerit.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin