image Halitjaha në Hagë: Ka pasur më shumë se një person me nofkën “Luli” gjatë kohës së luftës

Drejtësi

Halitjaha në Hagë: Ka pasur më shumë se një person me nofkën “Luli” gjatë kohës së luftës

news image

Gjatë dëshmisë së tij në Dhomat e Specializuara të Kosovës (DhSK) në Hagë, dëshmitari Sadik Halitjaha tha se persona që kanë pasur nofkën “Luli” kanë qenë më shumë së një.

Duke u përgjigjur në pyetjet e trupit gjykues përmes, gjyqtarit Christopher Barthe, Halitjaha tha se vetëm në zonën e tij kanë qenë më shumë se një person me nofkën “Luli”.

“Në zonën time ka pas Luli një e më shumë. Plus ka pas edhe në zonat e tjera me pseudonimin Luli”, tha Halitjaha

Dëshmitari tha se një person me nofkë të tillë nuk e di që ka pasur në Shtabin e Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Halitjaha tha se persona me nofkën “Luli” ka pasur edhe në zonën e Pashtrikut, Zonën e Drenicës dhe në zonat e tjera.

“Të njëjtën nofkë  ka pas edhe në zonë të Pashtrikut edhe në Drenicë me nofkën Luli. Nuk e di emrat se kush kanë qenë se nofkën e dinë po emrat jo”, tha Halitjaha.

Ndërsa në fillim të vitit 1999, dëshmitari tha se nuk e ka pa asnjëherë Kadri Veselin për çka edhe ka konkluduar se ndodhej jashtë Kosovës.

“Gjatë kësaj kohe nuk e kam pa z.Veseli dhe kam ardhë në përfundim se ai ndodhej jashtë Kosovës”, tha Halitjaha.

Për Shtabin e Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dëshmitari tha se ka qenë në Kleckë mirëpo ka lëvizu edhe në vende të tjera.

“Shtabi në Kleçkë, selia e Shtabit se anëtarët nuk kanë qenë. Ka lëvizë gjithmonë, ka qenë në Divjak, në Kleçkë se ka lëvizë shtabi në disa vende”, tha ai.

Vlen të theksohet se gjyqtari Fergal Gaynor për shkak të problemeve me transportin është i pranishëm në seancë përmes video-lidhjes e cila herë pas here po paraqet probleme teknike, raporton Betimi për Drejtësi.

/GazetaSinjali/