image Gmail feston sot 20-vjetorin e ‘lindjes’ pikërisht me 1 prill

Teknologji

Gmail feston sot 20-vjetorin e ‘lindjes’ pikërisht me 1 prill

news image

Shërbimi i Gmail, i cili revolucionarizoi këtë segment, u prezantua pikërisht 20 vjet më parë dhe shumë menduan se ishte një shaka.

Kur u lansua zyrtarisht më 1 prill 2004, Gmail ofroi një gigabajt të plotë hapësirë ​​ruajtëse, e cila ishte një sasi e jashtëzakonshme në krahasim me serverët e tjerë të postës elektronike në atë kohë.

Ky fakt, së bashku me reputacionin e Google për shaka, ka bërë që shumë njerëz të mendojnë se Gmail është vetëm një shaka tjetër e 1 prillit.

Llogaritë e Gmail fillimisht bazoheshin në ftesa dhe ishin aq të kërkuara saqë ato shiteshin në eBay për 250 dollarë.

Dy dekada më vonë, Gmail ka rreth 1.8 miliardë përdorues dhe kjo është ajo që e bëri Gmail kaq inovativ kur u lansua – ju mund ta mbani emailin tuaj përgjithmonë.

Në njoftimin e pazakontë nga viti 2004 (e disponueshme këtu), Google përmblodhi se si planifikoi të revolucionarizonte fushën e emailit:

Hapësira ruajtëse: 1 GB lejon përdoruesit të mbajnë rreth 13,500 email. Në atë kohë, Yahoo dhe Hotmail kishin një maksimum prej rreth 60 email.

Kërkimi: Ideja për të qenë në gjendje për të gjetur menjëherë emailin e vjetër merret si e mirëqenë tani, por në atë kohë ishte e mahnitshme.

Shpejtësia: Bisedat e ndërlidhura kursejnë kohën e kaluar më parë duke kaluar midis shumë e-maileve të ndryshëm.

/GazetaSinjali/