image Gjysma e katalogut muzikor të Michael Jackson shitet për vlerën marramendëse

Muzikë

Gjysma e katalogut muzikor të Michael Jackson shitet për vlerën marramendëse

news image

Gjysma e katalogut muzikor të Michael Jackson thuhet se është blerë nga Sony Music Group për të paktën 600 milionë dollarë.

Marrëveshja vlerëson muzikën e Mbretit të Popit  rreth 1.2 miliardë dollarë, që mund të jetë vlerësimi më i madh ndonjëherë i aseteve muzikore të një muzikanti, sipas Billboard.

Marrëveshja do të ishte gjithashtu më e madhja ndonjëherë për punën e një muzikanti të vetëm, raportoi BBC.

Jackson, i cili u nda nga jeta në vitin 2009, mbetet jashtëzakonisht i popullarizuar në shërbimet e transmetimit të muzikës si Spotify, ku ai ka mesatarisht 40 milionë dëgjues mujor.

Vetëm dy nga hitet e tij të panumërta, “Billie Jean” dhe “Beat It”, janë luajtur secili më shumë se një miliard herë vetëm në Spotify, sipas BBC.

Marrëveshja  e Sony me pasurinë e Jackson nuk përfshin honorarët nga shfaqja në Broadway dhe prodhime të tjera teatrale që shfaqin muzikën e tij, raportoi gazeta.

/GazetaSinjali/