image Gjashtë lloje të ankthit që janë të shëndetshëm për një marrëdhënie

Këshilla

Gjashtë lloje të ankthit që janë të shëndetshëm për një marrëdhënie

news image

Ankthi mund të jetë një ndjenjë gjymtuese. Shqetësimi i vazhdueshëm për aktivitetet e përditshme dhe shqetësimi mund të na bëjnë të ndihemi të trullosur.

Megjithatë, disa lloje ankthi janë të shëndetshme në një marrëdhënie, shkruan HT.

“Ankthi është një reagim normal emocional – ndaj rrethanave që kemi frikë ose që janë jashtë kontrollit tonë dhe mund të përdoret për të forcuar marrëdhëniet tona”, shkroi psikologia, Divya Robin.

Ankthi se si veprimet tuaja ndikojnë te personi tjetër: Derisa ju nuk duhet të jeni shumë të stresuar për të vazhduar të analizoni çdo veprim tuajin, një mënyrë e shëndetshme për t’i parë gjërat është të jesh i vetëdijshëm se si çdo veprim i vogël mund të ketë ndikim tek personi tjetër.

Ndarja e mendimeve ankthioze dhe të qenit të pambrojtur: Një marrëdhënie e shëndetshme duhet të ketë hapësirën për të ndarë emocionet dhe për të komunikuar rreth ndjenjave tuaja. Është e rëndësishme të ndani mendime ankthioze dhe të jeni të pambrojtur me personin tjetër për të zhvilluar më shumë lidhje dhe intimitet.

Motivimi për rritjen personale: Në një marrëdhënie, ju duhet të përpiqeni vazhdimisht të bëheni versione më të mira të vetes që janë të shëndetshme për ju, si dhe për partnerin. Shfaqja si një person më i mirë në marrëdhënie mund ta bëjë atë më të sigurt.

Shqetësimet se si e kaluara juaj ndikon në marrëdhënien: Disa prej jush mbajnë bagazhin e rëndë të traumës së fëmijërisë dhe përvojave të tjera traumatike. Është e rëndësishme të dini se si ka ndikuar e kaluara tek ju dhe si mund t’i drejtoheni atyre për të mos lejuar që kjo të ndikojë në marrëdhënie.

Vetëdija se si veprimet tuaja mund të dëmtojnë personin tjetër: Vetëdija se si veprimet tuaja mund të dëmtojnë personin tjetër do të iu japë më shumë qartësi për ndryshimet e shëndetshme që duhet të bëjnë në modelet tuaja të sjelljes.

Frika nga garantimi i marrëdhënies: Është e rëndësishme ta keni të qartë se ku qëndroni në marrëdhënie dhe cila është rruga përpara.

/GazetaSinjali/