image Futbolli amerikan bëhet sporti i parë që do t'u japë ekipeve të meshkujve dhe femrave paga të barabarta - Sinjali

Futbolli amerikan bëhet sporti i parë që do t’u japë ekipeve të meshkujve dhe femrave paga të barabarta

news image

Futbolli amerikan do t’u japë ekipeve të meshkujve dhe femrave pagesa të barabarta, duke përfshirë paratë e çmimeve të Kupës së Botës – i pari në sport që e bën këtë

Federata e Futbollit e SHBA arriti marrëveshje historike për të paguar ekipet e saj për meshkuj dhe femra në mënyrë të barabartë, duke e bërë organin qeverisës kombëtar amerikan të parën në këtë sport që u premton të dyja gjinive para të njëjta.

Federata njoftoi marrëveshje të veçanta të negociatave kolektive deri në dhjetor 2028 me sindikatat për të dy ekipet kombëtare të mërkurën, duke i dhënë fund viteve të negociatave shpesh të ashpra.

Sindikatat ranë dakord të bashkojnë pagesat e FIFA-s për Kupën e Botës për meshkuj më vonë këtë vit dhe Kupën e Botës për Femra të vitit të ardhshëm, si dhe për turnetë e 2026 dhe 2027.

Secili lojtar/e do të marrë tarifat për paraqitjen e lojës në atë që USSF tha se e bën atë federatën e parë që bashkon paratë e çmimeve të FIFA-s në këtë mënyrë.

/GazetaSinjaliSport/


Shpërndaje artikullin