image Dorëheqja e tre policëve të rinj serbë, reagon shefi i EULEX-it

Siguri

Dorëheqja e tre policëve të rinj serbë, reagon shefi i EULEX-it

news image

Shefi i EULEX-it, Giovanni Pietro Barbano, ka thënë se është i shqetësuar me dorëheqjen e tre policëve serbë nga Policia e Kosovës.

Përmes një postimi në Twitter, ai tha se këto zhvillime shqetësuese po i ndjekin nga afër dhe tha se përbërja e policisë duhet të jetë përfaqësuese e komuniteteve që jetojnë në Kosovë.

“Po i shoh me shqetësim dorëheqjet e fundit të tre serbëve të Kosovës të saporekrutuar, pjesëtarëve të Policisë së Kosovës. EULEX po i ndjek nga afër këto zhvillime shqetësuese. Përbërja e policisë duhet të pasqyrojë dhe përfaqësojë shoqërinë të cilës i shërbejnë dhe mbrojnë”, tha ai.

Ai tha se anëtarët joshumicë të Policisë së Kosovës mund të kontribuojnë në sigurinë e komuniteteve të tyre përmes punës të orientuar nga komuniteti.

“Misioni është i përkushtuar të mbështesë përpjekjet e PK-së që synojnë zhvillimin e policimit efektiv, efikas, përfaqësues dhe të përgjegjshëm në fushëveprim më të gjerë”, ka shkruar ai.

/GazetaSinjali/