image Dogana mbledh mbi 500 milionë euro të hyra për buxhetin e Kosovës - Sinjali

COVID-19

Të infektuar

107629

Të shëruar

105200

Të vdekur

2250

Dogana mbledh mbi 500 milionë euro të hyra për buxhetin e Kosovës

news image

Dogana e Kosovës, sot për herë të parë që nga themelimi, në këtë periudhë të vitit ka tejkaluar shumën e mbledhur prej 500 milionë euro të hyra për buxhetin e Republikës së Kosovës.

Në një njoftim për media nga Dogana thonë se krahasimi me vitin e kaluar tregon që dogana ka mbledhur 27.6% më shumë apo shprehur në terma financiar, shumën prej 108,5 milionë më shumë sesa e njëjta periudhë e vitit paraprak.

Ky trend krahasues ka shënuar rritje të konsiderueshme gjatë muajit maj dhe tregon tendencë të rritjes edhe ditëve vijuese.

“Drejtori i përgjithshëm, Agron Llugaliu theksoi se grumbullimi i të hyrave të larta vjen si rezultat i performancës së përmirësuar të ekonomisë, si dhe nga veprimet e theksuara për të adresuar ekonominë jo-formale, të shfaqur në forma të ndryshme, siç është kontrabanda, nënvlerësimit dhe format tjera të mashtrimeve, e cila përveç përmirësimit të të hyrave gjithashtu do të mundësoj një klimë të favorshme për zhvillimin e biznesit dhe prodhimit vendor”, thuhet në njoftim./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin