image Dodik bëhet qesharak, lyp takim urgjent me Macronin

Rajon

Dodik bëhet qesharak, lyp takim urgjent me Macronin

news image

Anëtari i Presidencës së Bosnjës dhe Hercegovinës, Milorad Dodik, ftoi presidentin francez Emmanuel Macron të takohej pas fitores së tij në zgjedhjet e mbrëmshme.

Dodik deklaroi se ishte “i inkurajuar nga deklarata e Macron se ai do të avokojë për mbrojtjen e demokracisë“.

Në këtë drejtim, më lejoni t’ju kujtoj letrën time të datës 15 nëntor 2021, në të cilën ju propozoja, në dritën e situatës aktuale politike në RS dhe BeH, si dhe në Ballkanin Perëndimor, të zhvilloni një takim“, tha Dodik në letrën e dërguar në cilësinë e një anëtari të Presidencës së Bosnjës.

Dodik theksoi se në takim shprehu synimin e tij të sinqertë që të përpiqet të gjejë një zgjidhje kompromisi për të dalë nga situata e re, shkruan klix.

Jam i hapur për t’u takuar në vendin sa më shpejt të jetë e mundur që ju propozoni dhe jam i gatshëm që të jetë ose në terren neutral sipas zgjedhjes suaj ose në një nga institucionet tuaja”, theksoi Dodik.

Ai shtoi se Franca, pa asnjë dyshim, është një nga partnerët më të rëndësishëm të politikës së jashtme dhe tregtare të Bosnjës dhe shpreson për përfshirjen aktive të presidentit francez në këtë kontekst.

Kuptimi dhe mbështetja e Francës dhe juve si lider ka një rëndësi të madhe në këtë kontekst“, tha Dodik.

Dodik arriti në përfundimin se Macron do të jetë në gjendje të pranojë takimin e propozuar.

/GazetaSinjali/