image Detyra matematikore që po 'përçan' internetin, a mund ta zgjidhni ju si duhet? - Sinjali

Detyra matematikore që po ‘përçan’ internetin, a mund ta zgjidhni ju si duhet?

news image

Një detyrë matematikore është bërë edhe një herë virale në rrjetin social Twitter pasi që përdoruesit nuk po bien dakord për zgjidhjen saj.

Ekuacioni është ky 8 ÷ 2 (2 + 2) =?

Shumë prej përdorusve mendojnë se zgjidhja është 16, ndërsa disa të tjerë thonë se zgjidhja e kësaj detyre është 1.

oomfies solve this pic.twitter.com/0RO5zTJjKk

— ❦ (@pjmdolI) July 28, 2019

Edhe pyetja për rezultatin e detyrës u parashtrua në një mënyrë që lehtë mund të mashtrohesh.

Sipas rregullave të algjebrës, rezultati duhet të jetë 16 sepse kllapat zgjidhen fillimisht, dhe pjesëtimi dhe shumëzimi kanë të njëjtin përparësi, kështu që problemi zgjidhet në mënyrë që nga e majta në të djathtë.

Wait… https://t.co/0xaE4dJuTz pic.twitter.com/9DwOQSzqq5

— LUZZZ (@celestiallight_) July 30, 2019

Mund të keni (8 ÷ 2) x (2 + 2), e cila do të ishte e barabartë me 16, ose mund ta shkruani si 8 ÷ [2x (2 + 2)], që do të ishte e barabartë me 1.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin