image Debate të nxehta në kabinetin e luftës së Izraelit, zyrtarët nuk po vendosin si t’i përgjigjen sulmit të Iranit

Botë

Debate të nxehta në kabinetin e luftës së Izraelit, zyrtarët nuk po vendosin si t’i përgjigjen sulmit të Iranit

news image

Kabineti i luftës i Izraelit është përfshirë në një debat të nxehtë rreth asaj se si dhe kur t’i përgjigjet sulmit të Iranit ndaj vendit të tyre, thonë për CNN dy zyrtarë izraelitë.

Kabineti i luftës mbetet i vendosur t’i përgjigjet sulmit të Iranit, por anëtarët e tij vazhdojnë të debatojnë për kohën dhe shtrirjen e një përgjigjeje të tillë, thanë zyrtarët. Përveç një reagimi të mundshëm ushtarak, kabineti i luftës po shqyrton gjithashtu opsionet diplomatike për të izoluar më tej Iranin në skenën botërore.

Benny Gantz, një anëtar kyç i kabinetit të luftës, ka kërkuar një përgjigje më të shpejtë ndaj sulmit të Iranit, thanë dy zyrtarë izraelitë. Kryeministri Benjamin Netanyahu deri më tani ka frenuar marrjen e një vendimi. Gantz beson se sa më gjatë që Izraeli të vonojë përgjigjen e tij ndaj sulmit të Iranit, aq më e vështirë do të jetë të fitojë mbështetje ndërkombëtare për një sulm të tillë, tha një nga burimet. Shumë vende tashmë po paralajmërojnë Izraelin kundër përshkallëzimit të situatës më tej me një përgjigje ushtarake.

Qeveria e Izraelit është e vetëdijshme se vendi aktualisht po gëzon mbështetje ndërkombëtare dhe vullnet të mirë nga aleatët e tij dhe nuk dëshiron ta shpërdorojë atë. Në të njëjtën kohë, qeveria pranon se nuk mund të lejojë që sulmi i parë i Iranit në tokën izraelite të mbetet pa përgjigje.

Ndër opsionet ushtarake që po shqyrtohen, kabineti i luftës po shqyrton një sulm ndaj një objekti iranian që do të dërgonte një mesazh, por do të shmangte shkaktimin e viktimave, tha një zyrtar izraelit.

/GazetaSinjali/