image Çfarë ndodh kur nuk bëni seks?

Shëndeti

Çfarë ndodh kur nuk bëni seks?

news image

Ka një mori përfitimesh shëndetësore nga seksi, por ka edhe dhjetëra arsye pse mund të jeni në një ndërprerje seksuale. Ndoshta sapo keni dalë nga një marrëdhënie afatgjate dhe nuk dëshironi të keni marrëdhënie intime me askënd, shkruan mylola.com.

Ndoshta keni një problem kronik shëndetësor që e bën seksin të dhimbshëm. Ndoshta thjesht nuk ju pëlqen dhe preferoni të kaloni kohën e lirë që keni duke parë Netflix ose duke u stërvitur.

Pra, cilado qoftë arsyeja juaj e abstenimit nga seksi, jini të sigurt se kjo definitivisht nuk do t’ju vrasë. Megjithatë, ka disa ndryshime të papritura fizike që mund të ndodhin kur ndaloni së bëri seks.

Ja cilat janë ‘pasojat’:

Mund të bëheni më të ndjeshëm ndaj ftohjes dhe gripit.

Nivelet tuaja të stresit rriten.

Libidoja juaj do të ulet.

Vagina juaj nuk do të bëhet më e ngushtë.

Ju mund të humbisni disa qeliza të trurit.

Në fund zgjedhja nëse do të bëni seks është një vendim personal që mund ta merrni vetëm ju. Ndërkohë që shumica e efekteve anësore të sipërpërmendura janë negative, ato janë gjithashtu të përkohshme dhe do të zhduken sapo të filloni sërish.

/GazetaSinjali/