image Borrell në Tiranë: Ka ardhur koha e integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE

Politikë

Borrell në Tiranë: Ka ardhur koha e integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE

news image

Shefi për Politikë të Jashtme i BE-së, Josep Borrell gjatë qëndrimit në Shqipëri ka thënë se nuk ka kohë më të nevojshme sesa tash për të qenë të gjithë bashkë.

Po ashtu Borrell, tha se ka ardhur koha që gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor të anëtarësohen në Bashkimin Evropian.

“Ka ardhur koha që të rigjallërohet procesi i zgjerimit.  Ka ardhur të rigjallërohet procesi i zgjerimit dhe të integrohet Ballkani Perëndimor në BE”, është shprehur Borrell.

“Shqipëria i ka përmbushur të gjitha kushtet për çelje të negociatave. E them me zë të fortë punën që bëhet dhe mbështes hapjen e negociatave gjatë presidencës franceze”.

/GazetaSinjali/