image Bëni ushtrime për ta shmangur sulmin në tru

Fitnes

Bëni ushtrime për ta shmangur sulmin në tru

news image

Çiklizmi apo vrapimi në moshë të mesme, mund t’i mbrojnë njerëzit nga goditja në tru, transmeton Gazeta Sinjali.

Në fakt, sipas një studimi, ushtrimet e rregullta fizike në moshën 40-vjeçare mund t’ju bëjnë të keni enë të gjakut në tru të një 16-vjeçari edhe nëse jeni 70-vjeçar, shkruan EO.

Të gjeturat e studimit sugjerojnë që ushtrimet aerobike e përmirësojnë qarkullimin e gjakut në tru dhe ju mbrojnë nga goditjet në tru në moshë të shtyrë. /Gazeta Sinjali/