image Zelensky: Armët që na dërgojnë, i shpenzojmë brenda disa orësh

Botë

Zelensky: Armët që na dërgojnë, i shpenzojmë brenda disa orësh

news image

Presidenti i Ukrainës, Zelensky, tha se aktualisht populli i tij po mbështetet në mbështetjen e partnerëve ndërkombëtarë dhe jo në aleancën e NATO-s.

Sigurisht, Ukraina nuk është anëtare e NATO-s, ne e kuptojmë këtë. Kemi dëgjuar për shumë vite për dyert e hapura, por kemi dëgjuar gjithashtu se nuk mund të hyjmë në ato dyer“, tha Zelensky.

Duke folur me lidhje video, ai tha se dërgesat e furnizimeve nga Britania e Madhe dhe vende të tjera po shpenzohen me shpejtësi: “Sasia që marrim në javë përdoret zakonisht nga ne brenda 20 orëve“, shkruan BBC.


Si rezultat, pajisjet ruse të kapura dhe kompleti i vjetër i epokës sovjetike po futen në shërbim“, vazhdoi ai.

Ai mirëpriti sanksionet perëndimore, por tha se ato nuk ishin të mjaftueshme për t’i dhënë fund agresionit rus dhe bëri thirrje për një embargo të plotë tregtare.

Numri një i Ukrainës kritikoi firmat që vazhduan të bëjnë biznes me Rusinë.

/GazetaSinjali/