image 85-vjeçari nga India pretendon se i ka marrë 12 vaksina antiCOVID

Botë

85-vjeçari nga India pretendon se i ka marrë 12 vaksina antiCOVID

news image

Brahmdeo Mandal që jeton në Indi thotë se i ka marrë 12 vaksina antiCOVID, transmeton Sinjali.

Ai tha se dozën e parë e mori më 13 shkurt në një klinikë lokale dhe që atëherë nuk e ka ndalur më. Ai ka regjistruar datën dhe vendndodhjen e çdo doze në një fletore. Gjuajtja e tij e nëntë ishte më 24 shtator në orën 12:32 pasdite në një spital në Kalashan, rrethi i Madhepurës.

Ndjeva se po ndihmonte shëndetin tim të përgjithshëm“, tha ai në një intervistë. “Dhimbja ime e shpinës është përmirësuar dhe oreksi im është përmirësuar.”

Gjithmonë kërkoja doza të reja vaksinave dhe shkoja atje”, tha zoti Mandal. “Askush nuk do të më njihte“.

Shefi i mjekësisë në Madhepura, tha se kishte folur me zotin Mandal, i cili i kishte thënë për përpjekjen e tij për të marrë më shumë doza, sepse ai besonte se i shëronte sëmundjet e tij, shumë prej tyre natyrale në moshën e tij.

Po, ai po pretendon se ka marrë 12 doza,” tha Dr. Shahi. “Kam formuar një grup hetimor prej tre anëtarësh për të gjetur të vërtetën.

Për nëntë nga 12 të shtënat që z. Mandal regjistroi për të marrë, ai tha se përdori kartën e tij kombëtare të identitetit dhe numrin e tij celular. Pas kësaj ai kaloi në format alternative të identifikimit, si karta e votimit dhe numrat e celularit të gruas dhe miqve të tij.

/GazetaSinjali/