image 23 vjet nga rënia e Fehmi dhe Xhevë Lladrovcit

Kosovë

23 vjet nga rënia e Fehmi dhe Xhevë Lladrovcit

news image

Sot mbushen 23 vjet nga rënia heroike e komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Fehmi Lladrovcit dhe bashkëshortes së tij, Xhevë Krasniqi – Lladrovci, po ashtu njëra ndër luftëtarët e para të UÇK-së.

Fehmi e Xhevë Lladrovci, ishin ndër figurat më emblematike të organizimit dhe luftës për liri në Kosovë, të cilët ranë më 22 shtator 1998, në një betejë të vështirë e të pabarabartë me forcat serbe, pas një qëndrese heroike të Fehmiut, Xhevës dhe luftëtarëve tjerë të UÇK-së në fortesat e ngritura në Çiçavicë.

Bashkë me ta ra edhe studentja, Fatime Hetemi dhe shumë dëshmorë të tjerë. Fehmi Lladrovci ishte komandant i Brigadës 114 të UÇK-së, emrin e të cilit do ta mbajë kjo brigadë./Gazeta Sinjali/