image 12 milionë të shitura në 12 javë - kjo videolojë theu rekord

Lojëra

12 milionë të shitura në 12 javë – kjo videolojë theu rekord

news image

Një rekord i ri është vendosur për video-lojën më të shitur të PlayStation, njoftoi Sony Interactive Entertainment.

Është revole Helldivers 2, e cila shiti 12 milionë kopje të pabesueshme në 12 javët e para.

Kjo theu rekordin e shpejtësisë së shitjeve të mbajtur prej kohësh nga videoloja “God of War Ragnarok”.

Helldivers 2 është i veçantë për një gjë tjetër – është videoloja e parë që u lëshua njëkohësisht si për PlayStation ashtu edhe për PC, dhe shitjet e versionit të destinuar për të luajtur në kompjuter dolën më mirë.

Kjo videolojë është e shtata më e suksesshme nga kuzhina e Sony për sa i përket të ardhurave, por siç theksohet nga faqja e internetit HCL, rezultati prej 12 milionë kopjesh të shitura u numërua deri më 5 maj.

Kjo është e rëndësishme sepse pas kësaj date loja u hoq nga shitja në shumë tregje ku nuk mbështetej PlayStation Network (PSN).

Ndoshta, pra, 12 milionë lojtarë e kanë blerë vërtetë lojën, por pyetja është se sa prej tyre e kanë mbajtur atë.

/GazetaSinjali/