image Ukraina fillon të korrat e misrit për këtë vit
[wp-story id="814678"]

Evropë

Ukraina fillon të korrat e misrit për këtë vit

news image

Fermat ukrainase kanë filluar të korrat e misrit të vitit 2022, duke shirë 92 mijë e 200 tonë mall nga 0.5 për qind e sipërfaqes së mbjellë.

Ministria e Bujqësisë tha se rendimenti i misrit ishte 4.41 tonë për hektar, shkruan Reuters.

Ministria ka thënë se Ukraina mund të korrë 25 deri në 27 milionë tonë misër këtë vit kundrejt 42.1 milionë tonëve në vitin 2021 dhe pushtimi rus ishte arsyeja kryesore për uljen e të korrave.

Ukraina është një prodhues dhe eksportues i madh global i drithërave, por ka të ngjarë të regjistrojë një rënie të konsiderueshme të prodhimit këtë vit, duke rënë në rreth 50 milionë tonë nga një rekord prej 86 milionë tonë në 2021 për shkak të pushtimit.

Ministria tha se fermerët kishin korrur një total prej 26.1 milionë tonë grurë nga 61 për qind e sipërfaqes së mbjellë në 2022 që nga 23 shtatori dhe rendimenti mesatar i drithit ishte 3.84 tonë për hektar.

Ai tha se vendi kishte përfunduar korrjen e grurit të vitit 2022 me prodhim në 19.2 milionë tonë në peshë dhe rendiment në 4.1 tonë për hektar.

Fermat gjithashtu korrën 5.5 milionë tonë elb nga 100 për qind e sipërfaqes dhe 250 mijë e 700 tonë bizele nga 98 për qind e sipërfaqes së mbjellë.

/GazetaSinjali/