image Suedia kundër vaksinimit të fëmijëve për COVID-19 - Sinjali

Suedia kundër vaksinimit të fëmijëve për COVID-19

news image

Qeveria e Suedisë nuk do të rekomandojë një vaksinë të koronavirusit për këdo që është nën moshën 18 vjeç.

Kjo pasi që, ekspertët suedezë të shëndetësisë thonë se fëmijët transmetojnë virusin në një mënyrë të kufizuar dhe prandaj nuk kanë nevojë për një vaksinë kundër Covid-19 raporton CNN, transmeton Gazeta Sinjali.

Epidemiologu, Anders Tegnel, shpjegoi se Suedia operon në parimin e një vaksine vullnetare, gjë e cila sipas tij është zbatuar edhe gjatë pandemive të kaluara kur një numër i madh i njerëzve u vaksinuan.

“Në fillim është e rëndësishme të vaksinohen fëmijët por ata që janë të rrezikuar si të moshuarit dhe ata që punojnë me ta”, thotë Tengel./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: