image Si e merr FBI një urdhër kërkimi federal? - Sinjali

Si e merr FBI një urdhër kërkimi federal?

news image

Organizatat federale të zbatimit të ligjit si FBI janë në gjendje të kërkojnë një urdhër kërkimi nga një gjykatë amerikane për të ndihmuar një hetim penal.

FBI mund ta bëjë këtë nëse ka arsye të besojë se informacioni në lidhje me një hetim mund të gjendet në shtëpinë e një personi ose është në rrezik të shkatërrohet.

Megjithatë, ka disa kërkesa që duhet të plotësohen që një urdhër kërkimi të jetë i ligjshëm:

– Ai duhet të nënshkruhet dhe autorizohet nga një gjyqtar ose magjistrat

– FBI do të duhej t’i tregohet “shkaku i mundshëm” dhe të tregohet se provat e paligjshmërisë ka të ngjarë të gjenden

– Urdhrat e kërkimit duhet gjithashtu të shpjegojnë se ku do të bëhet kërkimi “me veçanti” dhe gjithashtu natyrën e kërkimit

Urdhri duhet të nënshkruhet nga një gjykatës “neutral”, përcjell Klankosova.tv

Kontrolli është i paligjshëm nëse urdhri nuk tregon prova të paligjshmërisë së mundshme ose nuk shpjegon se çfarë do të kontrollohet, kjo është për të mbrojtur të drejtat e një personi të Amendamentit të Katërt, i cili mbulon të drejtën për të qenë “i sigurt” në shtëpi nga kontrollimet dhe konfiskimet “e paarsyeshme”.

Një urdhër përdoret vetëm kur “duket se përdorimi i një thirrjeje, kërkese ose mjeteve të tjera alternative më pak ndërhyrëse për marrjen e materialeve do të rrezikonte ndjeshëm disponueshmërinë ose dobinë e materialeve të kërkuara”, sipas Departamentit të Drejtësisë së ShBA-së.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin