COVID-19

Të infektuar

4512

Të shëruar

2156

Të vdekur

97

Shkaku i koronavirusit pritet të largohet nga përdorimi bilbili për gjyqtarët

news image

Përhapja e koronavirusit ka ndikuar që të bëhen ndryshime të mëdha në futboll dhe në sportet e tjera.

Një nga ndryshimet që po planifikohet të bëhet ka të bëjë edhe me bilbilin që përdorin gjyqtarët.

Në SHBA është duke u planifikuar që të vihet në përdorim një bilbil elektronik që gjyqtarët do ta aktivizojnë përmes një pulsanti.

“Them se nuk mund të përdoret më bilbili. Lojtarët prekin topin, ia kthejnë gjyqtarit, gjyqtari e prek, vendos bilbilin në gojë dhe është i hapur ndaj rrezikut”, u shpreh gjyqtari amerikan, Vern Herris.

Po ashtu tashmë kanë dalë në treg bilibila elektronik.


Shpërndaje artikullin