image Rrjeti social 'Instagram' gjobitet 400 milionë dollarë për dështimin në mbrojtjen e të dhënave të fëmijëve
[wp-story id="814678"]

Aplikacione

Rrjeti social ‘Instagram’ gjobitet 400 milionë dollarë për dështimin në mbrojtjen e të dhënave të fëmijëve

news image

Rregullatori i privatësisë së të dhënave të Irlandës ka rënë dakord për të vendosur një gjobë rekord prej 405 milionë eurosh (402 milionë dollarë) ndaj rrjetit social Instagram pas një hetimi për trajtimin e të dhënave të fëmijëve, tha një zëdhënës i mbikëqyrësit.

Instagram planifikon të apelojë kundër gjobës, tha një zëdhënës i kompanisë së tij ‘Meta’, në një deklaratë të dërguar me email.

Hetimi, i cili filloi në vitin 2020, u përqendrua te përdoruesit fëmijë midis moshës 13 dhe 17 vjeç, të cilëve u lejohej të përdornin llogari biznesi, gjë që lehtësoi publikimin e numrit të telefonit dhe adresës së emailit të përdoruesit.

“Ne miratuam vendimin tonë përfundimtar të premten e kaluar dhe ai përmban një gjobë prej 405 milionë eurosh”, tha zëdhënësi i Komisionerit për Mbrojtjen e të Dhënave të Irlandës, rregullatori kryesor i kompanisë së Instagram dhe Facebook.

Detajet e plota të vendimit do të publikohen javën e ardhshme, tha ai. Instagram përditësoi cilësimet e tij mbi një vit më parë dhe që atëherë ka lëshuar veçori të reja për t’i mbajtur adoleshentët të sigurt dhe informacionin e tyre privat.

/GazetaSinjali/