image Rriten shpresat për pjesëmarrjen e Kosovës në Eurovision, së shpejti organizohet Festivali i Këngës
[wp-story id="814678"]

Muzikë

Rriten shpresat për pjesëmarrjen e Kosovës në Eurovision, së shpejti organizohet Festivali i Këngës

news image

Janë rritur shpresat për përfaqësimin e Kosovës në Eurovision duke i hapur rrugën organizimit të edicionit të parë të Festivalit të Këngës.

Në mbledhjen e datës 7 mars Bordi i RTK-së miratoi rregulloren e Festivalit të Këngës që do të organizohet nga Radio Televizioni i Kosovës.

Me këtë rregullore përcaktohet mënyra e themelimit dhe organizimit të brendshëm të festivalit, duke përfshirë udhëheqjen e tij, si dhe të drejtat dhe detyrat e të angazhuarve dhe të pjesëmarrësve.

Krahas plotësimit të një detyrimi ligjor për t’i ofruar publikut ngjarje të mëdha kulturore e artistike, RTK-ja nëpërmjet festivalit synon ta përmbyllë një angazhim shumëvjeçar të saj për ta përfaqësuar Republikën e Kosovës në Eurovision.

Sipas rregullores së miratuar në mbledhjen e fundit të Bordit, Festivali i Këngës në RTK është i mëvetësishëm në skenën muzikore të Kosovës me simbolet e veta identifikuese, institucionale dhe artistike me qëllim të ruajtjes, kultivimit dhe prezantimit të vlerave muzikore.

Pas miratimit të rregullores, Bordi i RTK-së sot ka miratuar propozimin e drejtorit të përgjithshëm të RTK-së për emërimin e Adi Krastës në pozitën e drejtorit të festivalit

/GazetaSinjali/