image Kush është Kreshnik Gashi, drejtori i ri i AKI-së? - Sinjali

Profil/ Kush është Kreshnik Gashi, drejtori i ri i AKI-së?

news image

Kreshnik Gashi ka mbajtur pozita të larta institucionale në sektorin publik. Nga fillimi i vitit 2016, ka qenë kryetar i Bordit të Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike dhe Postare, gjatë së cilës kohë Kosova ka marrë kodin e telefonisë 383 nga Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikimeve. Ka udhëhequr ekipin profesional teknik në dialogun e Brukselit.

Para se të zgjidhej në krye të bordit të ARKEP ka qenë sekretar i përgjithshëm në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës. Më herët ka qenë zëvendësdrejtor i përgjithshëm i Autoritetit të Aviacionit Civil si dhe më parë e ka udhëhequr komisionin e përhershëm qeveritar për sigurinë e hetimeve të aviacionit pranë Zyrës së Kryeministrit.    

Ka përvojë në konsulenca për komisione ndërqeveritare në analiza dhe projekte të pjesëmarrjes së sektorit privat në atë publik. Ka punuar si ekspert i qeverisjes lokale në projekte të BE-së, si dhe është i trajnuar për qeverisje lokale. Ka menaxhuar disa projekte private në fushën e teknologjisë informative.

Ka marrë pjesë në shumë forume, konferenca dhe takime të nivelit ndërkombëtar, si takimi i parë i të rinjve udhëheqës të Kosovës dhe Serbisë, organizuar nga Departamenti i Shtetit Amerikan dhe Instituti Amerikan për Paqe, pjesëmarrës në forumin e të rinjve të Evropës dhe Azisë, etj.

Ka mbaruar studimet në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike në Universitetin e Prishtinës dhe ka magjistruar në Universitetin Cranfield në Mbretërinë e Bashkuar. 

Flet anglisht dhe serbisht.

Përndryshe, kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, në bazë të kompetencave kushtetuese dhe ligjore dhe në bashkërendim me presidentin, Hashim Thaçi, sot ka emëruar, Kreshnik Gashi, në postin e drejtorit të Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: