image Këto janë profesionet më të paguara në Kosovë - Sinjali

COVID-19

Të infektuar

15142

Të shëruar

12674

Të vdekur

615

Këto janë profesionet më të paguara në Kosovë

news image

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar raportin për nivelin e pagave për periudhën 2012-2019. Sipas këtij raporti, paga mesatare bruto në Kosovë gjatë vitit 2019 ishte 602 euro.

Kjo agjenci ka dhënë detaje edhe për punët që paguhen më së shumti në vend. Bazuar në këtë raport, paga më e lartë është për ata që merren me furnizim me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar. Për këtë punë, paga mesatare bruto është 923 euro.

Paga të larta kanë edhe ata që merren me informim dhe komunikim, të cilët kanë pagë bruto gati 800 euro.

Keq me paga nuk qëndrojnë as ata që merren me xehetari dhe gurëthyes. Paga mesatare bruto për këtë aktivitet ekonomik është mbi 650 euro.

Sipas raporti të ASK-së, paga më të ulët kanë ata që merren me akomodim dhe aktivitete të shërbimeve me ushqim, të cilët kanë pagë mesatare 256 euro. /GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin