image Edhe tri ditë kohë, 5 gjërat që duhet të bësh patjetër para se ora të ndryshojë - Sinjali

Edhe tri ditë kohë, 5 gjërat që duhet të bësh patjetër para se ora të ndryshojë

news image

Sa më shumë diskutohet ndryshimi i orës në të gjithë Evropën, aq më shumë njerëzit ndiejnë “mungesën” e saj. Ora verore, ajo që ka edhe tri ditë kohë, do të marrë fund këtë të diel, më 31 tetor, dhe nëse nuk do që të të kapë stresi i orës së dimrit, atëherë ndiq disa truke për të qenë gjithmonë në formë të mirë fizike dhe shpirtërore, për të qenë gjithmonë e motivuar dhe e mbushur me energji.

Ka diçka shumë të rëndësishme për të ditur për ndryshimin e orës. Sipas psikologëve, ndryshimi i orës është një prej faktorëve më të rëndësishëm që u jep stres njerëzve, sidomos në ditët e para pas ndryshimit. Ndaj, për të shmangur këtë, është mirë që të ndjekësh disa këshilla bazë.

1. Bëj regjim të rregullt të gjumit

Është e rëndësishme të bësh të njëjtin regjim gjumi. 7 deri në 8 orë gjumë në natë janë të rëndësishme, pavarësisht faktit nëse ora është para apo pas.

2. Ekspozoje veten sa më shumë në dritë

Sipas ekspertëve, sidomos gjatë dimrit, ekspozimi në diell dhe në dritë është më i dobët, gjë që sjell pasoja në shëndet, stres deri edhe depresion. Ndaj, edhe kaq pak ditë sa kanë mbetur, sigurohu të marrësh sa më shumë rreze para se dielli të perëndojë më shpejt.

3. Qëndro me “orën” tënde

Pavarësisht ndryshimit të orës, përpiqu të ruash regjimin dhe orën që i ke vënë vetes në gjithçka. Shumica e njerëzve që bëjnë të njëjtat punë në të njëjtat orare, thuajse nuk e ndiejnë ndryshimin e orës, qoftë ajo verore apo dimërore.

4. Programo gjithçka para se ora të ndryshojë

Nëse ke planifikuar më herët gjithçka do të bësh të nesërmen, atëherë nuk do ta ndiesh ndryshimin e orës. Specialistët këshillojnë mëngjes të shëndetshëm para se të dalësh nga shtëpia dhe çdo program të ditës sipas përditshmërisë. Gjithashtu, programo edhe orët e pasdites pas pune si zakonisht. Nata vjen më shpejt, ok, por mos harro se ora është thjesht një koncept që e ke në kokë. Bëj gjithçka ke bërë çdo ditë edhe tani dhe nuk do të ndiesh e stresuar nga ndryshimi.

5. Mos harro! Bëje orën të të ndjekë ty, mos e ndiq ti orën!

/Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin