image Djali i Elon Musk kërkon të ndryshojë gjininë dhe mbiemrin, nuk do asnjë lidhje me babain - Sinjali

Djali i Elon Musk kërkon të ndryshojë gjininë dhe mbiemrin, nuk do asnjë lidhje me babain

news image

Ish-Xavier Alexander Musk, e cila së fundmi ka mbushur 18 vjeç, i ka kërkuar gjykatës njohjen e ndryshimit të gjinisë nga mashkull në femër dhe regjistrimin e emrit të ri.

Vajza transgjinore e Elon Musk ka paraqitur një kërkesë për të ndryshuar emrin e saj në përputhje me identitetin e saj të ri gjinor dhe sepse “Unë nuk jetoj më dhe nuk dëshiroj të jem më i lidhur me babain tim biologjik në asnjë mënyrë apo formë”.

Kërkesa për ndryshimin e emrit dhe për një certifikatë të re lindjeje që pasqyron identitetin e saj të ri gjinor u depozitua në Gjykatën e Lartë të Qarkut të Los Anxhelosit në Santa Monica në prill. Kjo u zbulua së fundmi në disa raportime të mediave online.

Nëna e saj është Justine Wilson, e cila u divorcua nga Musk në vitin 2008.

Nuk kishte asnjë shpjegim të mëtejshëm për përçarjen midis vajzës së Musk dhe babait të saj, shefit të Tesla dhe SpaceX, i cili po përpiqet të marrë për 44 miliardë dollarë platformën e mediave sociale Twitter.

As një avokat që përfaqëson Musk dhe as zyra e medias Tesla nuk iu përgjigjën menjëherë e-maileve të Reuters që kërkonin koment të hënën.

Në maj, rreth një muaj pasi u depozitua dokumenti i emrit dhe ndryshimit të gjinisë, Musk deklaroi mbështetjen e tij për Partinë
Republikane, përfaqësuesit e zgjedhur të së cilës mbështesin një sërë legjislacioni që do të kufizonte të drejtat transgjinore në shtetet në të gjithë vendin.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin