image Diskutimi për inteligjencën artificiale në Nju Jork, Gërvalla, Blinkenit: Faleminderit që e ftove Kosovën

Politikë

Diskutimi për inteligjencën artificiale në Nju Jork, Gërvalla, Blinkenit: Faleminderit që e ftove Kosovën

news image

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla Schwartz ndodhet në New York ku është ftuar në një ngjarje që është folur për teknologjinë dhe inteligjencën artificiale.

Për këtë pjesëmarrje ajo e ka falënderuar Antony Blinken, sekretarin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

”Faleminderit sekretari Blinken për ftesën e Kosovës në një ngjarje të rëndësishme në margjinat e #UNGA ku diskutohet se si AI mund të ndihmojë në arritjen e qëllimeve të #SDG”.

”Kosova dhe sektori i saj TIK janë të gatshëm të kontribuojnë në këtë fushë të rëndësishme së bashku me partnerët tanë anembanë globit”, ka shkruar Gërvalla në Twitter.

Inteligjenca artificiale është shndërruar në një temë globale edhe për shkak të sfidave që rrjedhin me të. 

/GazetaSinjali/