image Bitcoin rrugës për tremujorin më të keq brenda dekadës - Sinjali

Bitcoin rrugës për tremujorin më të keq brenda dekadës

news image

Bitcoin është në rrugë  për tremujorin e tij më të keq në më shumë se një dekadë.

Tërheqja prej 56 për qind në kriptomonedhën më të madhe është më e madhja që nga tremujori i tretë i vitit 2011, kur Bitcoin ishte ende në fillimet e tij, tregojnë të dhënat e përpiluara nga Bloomberg.

Dekada në mes të këtyre shenjave dalloi disa lulëzime dhe rënie, me rritjen e vlerës së tregut të kriptomonedhave pasi ato fituan adoptim më të gjerë dhe normat e interesit ultra të ulëta nxitën marrjen e rrezikut, raporton Al Jazeera.

Por tregu aktual i ariut dallohet për sasinë e levës së kriptove që është zbërthyer – dhe për shqyrtimin rregullator që po grumbullohet në një klasë aktivesh, shumë banka qendrore tani e konsiderojnë një kërcënim për stabilitetin financiar.

Bitcoin ra me 1 për qind për t’u tregtuar pak nën nivelin e 20,000 dollarëve të enjten në mëngjes në Londër.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin